***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Народното събрание вече има председател. Шофьор съди държавата за 50 000 лв. заради фалшиво положителен тест за дрога

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 20 юни   

 

Рая Назарян е ръководител на 50-ия парламент. Тя получи поддръжката на 131 народни представители на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и " ИТН ". 

Кандидатурата на Назарян беше утвърдена със 131 гласа " за ", 66 - " срещу " и 39 - " въздържали се ". Виктория Василева получи 13 гласа " за ", 105 " срещу ", 105 " въздържали се ". За претендента на " Възраждане " Петър Петров 54 депутати гласоподаваха " за ", 111 " срещу ", 71 " въздържали се ". Силви Кирилов получи 17 " за ". 

***

Изряден водач се оказа два пъти в клопката на подправено позитивен тест за дрога. Ангел Зайков е с позитивен резултат при направена инспекция на пътя. След като дал кръвни проби – те се оказали негативни.

„ Имам разпореждане от прокурорската кореспонденция за преустановяване на наказателното произвеждане, което гласи, че кръвните ми проби са негативни. Вторият път, когато ми взеха книжката – беше много трагично. Защото първият път служителите на реда ме посъветваха да дам кръв. Вторият път обаче ми споделиха, че в действителност пробата, който ми вършат, е задоволително прецизен и няма потребност да давам кръв.

Да не съм слушал малкия екран и че всичко, което се приказва за тези проби, които се вършат на пътя – е цялостна машинация ”, описа в ефира на Нова телевизия Ангел Зайков.

***

„ Работа на ГЕРБ е да обезпечи поддръжка за избора на ръководител ". Това съобщи Божидар Божанов от " Продължаваме промяната ".

„ Прецениха, че са по-силни, отидохме на избори, гласоподавателите наказаха нашите неточности и си останаха у дома. Няма да подкрепим госпожа Назарян за ръководител на Народното събрание - обвързване на ГЕРБ е да откри формула на ръководство, откакто е първа политическа мощ ", добави още той.

***

Изглеждаме като разпасана команда, която нищо не може да свърши. Ставаме все по-жалки и по-жалки. Това съобщи Тошко Йорданов от " ИТН ".

Вчера господин Трифонов публично разгласи, че Има Такъв Народ няма да поддържа нито мандат на ГЕРБ, нито на Движение за права и свободи. Повтарям това, тъй като социолози, многолози, в това число недоразумения от партията на шарлатаните - бяха уверени, че ние ще подкрепим първия мандат. Сега ще обясня причинно-следствените връзки. Ние желаеме третия мандат, с цел да представим експертен кабинет. Ако залата го поддържа, ще има държавно управление, което ще взема решение проблемите на България. Ако няма - ще пратите страната на избори, уточни Йорданов.

***

Съпредседателят на „ Демократична България “ и водач на „ Демократи за мощна България ” ген. Атанас Атанасов разяснява рокадите в Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Държавна комисия по сигурността на информацията и Държавна организация и Държавна организация механически интервенции.

***

„ Малкото Движение за права и свободи. Най-накрая Слави Трифонов бе употребен за това, за което бе основан ".

С тези думи в обява в обществената мрежа Фейсбук съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разяснява поддръжката на Има Такъв Народ за номинацията на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за ръководител на 50-ото Народно заседание.

***

Ще се концентрираме в първия мандат, съгласно мен, той е единственият вероятен, разяснява пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

На въпрос кои партии ще бъдат поканени на масата за договаряния, той шеговито подмятна, че той „ сяда всеки ден ".

***

***

Новият защитителен пакт на Русия със Северна Корея демонстрира все по-голямо доближаване сред  авторитарните режими и  подчертава значимостта  демокрациите да се показват с обединен фронт, предизвести ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин подписа съглашение със севернокорейския водач Ким Чен-ун, което включва ангажимент за  взаимна защита. Това съглашение трансформира политиката на Москва по отношение на Пхенян.

***

Руският президент Владимир Путин дойде в Ханой, където ще организира диалози с цялото висше управление на Виетнам.

***

Средната месечна чиста заплата в Хърватия за април 2024 година е 1323 евро, като отбелязва номинално нарастване от 17,9% и действително нарастване от 13,7% по отношение на април 2023 година, съобщи хърватската организация ХИНА, базирайки се на данните на Националната статистическа работа, заяви Българска телеграфна агенция.

Спрямо март 2024 година междинната месечна чиста работна заплата за април е спаднала с 0.2% в номинално изражение и с 0,9% в действително изражение.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР